UA-90390788-1

Hoe werkt TDDE als Headhunter

Hoe werkt TDDE als Headhunter ?

TDDE zet een consultant in die grote ervaring heeft met het zoeken naar geschikte kandidaten.

In een intakegesprek met een personeelsfunctionaris of een directielid van een opdrachtgever probeert deze consultant voeling te krijgen met de onderneming. We spreken over de strategie en visie van het bedrijf, de plannen, de klanten, producten en concurrenten

We vormen ons een beeld over de functie, de plaats in de organisatie, de verantwoordelijkheden en bevoegdheden, de verwachtingen van de organisatie, de knelpunten en de arbeidsvoorwaarden.

Aansluitend stellen we een functie- en competentieprofiel op. Dat heeft zowel objectieve als subjectieve elementen. Bijvoorbeeld wat de taken zullen zijn, maar ook hoe hij/zij leiding moet gaan geven of de teamgeest moet verbeteren.

We kijken in welke sectoren we kandidaten gaan zoeken en identificeren bedrijven waar we medewerkers met de gezochte profielen kunnen aantreffen.

We bellen naar die bedrijven en proberen namen en functies te achterhalen van de personen die voor de vacature in aanmerking komen.

Meestal benaderen we zo’n 10 personen, afhankelijk van de functie varieert dit aantal. Indien een kandidaat interesse heeft nodigen we hem uit voor een persoonlijkheidstest en voor een interview. We komen zo tot een shortlist met drie namen.

Van elk van die personen maken we een dossier, dat we voorstellen aan de klant.
Die neemt vervolgens de selectieprocedure van ons over. Desgewenst kunnen wij wel nog referenties controleren of de gekozen kandidaat begeleiden.

Drie maanden na de eventuele benoeming evalueren we met de opdrachtgever en de nieuwe medewerker de gang van zaken en het resultaat.

Lees terug: Headhunting.    Lees meer: Zoekwerk.    Lees meer: Voordelen.    Lees meer: Ingewikkeld.

Contacteer ons

Print Friendly, PDF & Email